Myopie behandeling Hasselt

checkBeste afwerking glazen

checkVolledige garantie multifocale glazen

checkEnorm aanbod aan merk brillen


Behandeling van myopie in Hasselt

Heeft u Myopie en zoekt u hiervoor een behandeling in de buurt van Hasselt? Voor een behandeling van myopie, ofwel bijziendheid, bent u op de juiste plaats bij onze speciaalzaak in Hasselt. Als ervaren familiebedrijf staat Bruninx Optics Design bekend voor het verzorgen van onafhankelijke en eerlijke service. Uw noden staan centraal in onze dienstverlening en dankzij onze getrainde specialisten weten wij vaak de perfecte oplossing te vinden. Als behandeling voor uw myopie bieden wij in Hasselt meerdere oplossingen aan die uw bijziendheid verhelpen. Voor u een behandeling van de bijziendheid opstart, is het belangrijk om te begrijpen wat myopie precies is.

Brillen - Bruninx

Wat is Myopie?

Myopie is simpelweg slechtziend zijn in de verte, maar met een scherp zicht nabij. Het is de meest voorkomende refractieafwijking ter wereld. Steeds meer mensen hebben last van een wazig zicht in de verte en hebben hiervoor een bril of contactlenzen nodig. Een behandeling van de bijziendheid is aan te raden.
De oorzaak van dit slecht zien situeert zich in de grootte van de oogbal, meer specifiek de ‘axiale’ lengte van een oog. Hoe hoger deze axiale lengte, hoe hoger uw negatieve sterkte (bv. -3.00).

Wat beïnvloed nu de lengte van uw oog en wat zorgt er dan net voor dat uw oog te groot wordt en slechtziend wordt? In eerste plaats is dit een genetische oorzaak. Als uw vader en moeder beide een bril met min-sterkte hebben, is genetisch gezien de kans zeer groot dat u ook bijziend wordt.
Maar ook zeer belangrijk is hoe u uw ogen gebruikt. Zit u veel op een korte afstand te focussen (Lezen, computeren, Tabletgebruik, etc,.) of zit u in het algemeen meer binnen als buiten, dan hebt u een grote kans dat uw ogen snel achteruit zullen gaan.

Belangrijk is dat deze hulpmiddelen zo vroeg mogelijk worden gebruikt. 12 Jaar is de ideale leeftijd want dan kunnen we nog veel van de achteruitgang van de ogen tegengaan. Wanneer we op 18 jarige leeftijd pas beginnen met de bijziendheid een halt toe te roepen, is de meeste progressie al voorbij.

Wanneer ontstaat dit probleem? Voornamelijk jongeren tussen de 12 en 21 jaar bevinden zich in de gevarenzone om bijziend te worden. Dit is de cruciale leeftijd om de progressie van bijziendheid een halt toe te roepen. Hiervoor bieden we bij onze zaak in Hasselt een behandeling voor myopie aan.


Hoe zorgen we ervoor dat de sterkte niet oneindig achteruit blijft gaat? Met speciale contactlenzen (Mylo-lens en MiSight-lens) is dit mogelijk geworden. Ook zijn er brillenglazen in ontwikkeling die de progressie van bijziendheid kunnen vertragen. Helaas zijn deze nog niet in Europa te krijgen.

Vraag altijd toestemming aan uw oogarts wanneer u graag een myopie behandeling zou willen opstarten. Kinderen onder de 16 jaar zijn verplicht toestemming van een oogarts te krijgen vooraleer ze met contactlenzen mogen starten!

 Brilglazen - Bruninx

Maak vandaag nog een afspraak

Om te kijken wat voor behandeling u nodig heeft bij myopie, is het verstandig om een afspraak in te plannen met onze specialisten met betrekking tot bijziendheid te Hasselt. Als opgeleide optometristen kunnen wij een nauwkeurige oogmeting uitvoeren en de noodzakelijke correctie precies in kaart brengen. Neem contact op met ons voor een behandeling van bijziendheid door te bellen naar +32 11 22 11 90 of door het online contactformulier in te vullen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x