Multifocale glazen

Een multifocaal glas is een glas waarmee je zowel ver mee kunt kijken en mee kunt lezen. Er zitten dus meerdere sterktes in (multi-focaal). Deze bestaan in alle vormen en maten. Van een gewoon multifocaal stockglas die per duizenden tegelijk wordt geproduceerd. Tot een volledig uniek multifocaal glas wat alleen voor jou gemaakt wordt.

De prijzen liggen bij de volledig geïndividualiseerde maatwerkglazen tot de 400 en 500 euro per glas. Waarbij de multifocale stockglazen rond de 300 euro liggen.

Hieronder kan u meer lezen hoe we deze maatwerkglazen bij u opmeten en wat het verschil in kwaliteit eigenlijk betekent.

Opmeting maatwerkglazen.

Voor hoogwaardige en geïndividualiseerde glazen te kunnen produceren hebben we gegevens of parameters nodig van uw montuur, uw gezicht en uw ogen. Hoe meer parameters we verzamelen, hoe beter we het multifocaal glas op uw noden kunnen afstellen.

Deze parameters verzamelen met de VisioOffice meetzuil. Dit is een spiegel voorzien van een camera die met behulp van een clip die tijdelijk op het montuur wordt aangebracht, gegeven gaat verzamelen zoals de vorm, inclinatie en doorbuiging van het montuur. Deze gegevens zijn cruciaal voor het optimaliseren van uw multifocaal zicht.

Ook kunnen er unieke parameters mee opgemeten worden zoals de vertex (afstand tussen oog en bril), oog-rotatiecentrum, verhouding hoofd/oog-beweging, Near Vision Behavior en nog veel meer. Dit geeft ons de tools om unieke glazen te maken die zich elke dag opnieuw kunnen bewijzen door u te laten genieten van uw zicht.

Als we deze gegevens verzameld hebben, bepalen we de hoogte van de pupil in het montuur nogmaals volgens de "oldschool" methode. Dit door met een stift een puntje te zetten ter hoogte van de pupil op het brillenglas.

!! Let op Als er enkel een puntje op het glas wordt gezet voor de hoogte te bepalen is het onmogelijk om een geïndividualiseerd glas te maken. Wanneer dit de enige meting is die gedaan wordt, gaat het altijd om stockglas.

Verschil in kwaliteit

Wat is nu precies het verschil tussen "geïndividualiseerde" glazen en "stock" glazen? Zoals we hierboven al aangaven, worden er bij een geïndividualiseerd glas véél meer parameters gebruikt om dit glas te maken. Dit zal ook een beter zicht tot gevolg hebben. Maar waarom?

Het fysische nadeel van een multifocaal glas zijn zogenaamde "distorsie zones". Omdat er meerdere sterktes in 1 glas worden geduwd, krijg je automatisch onzuivere en wazige zones in het periferie van het glas. In onderstaande afbeelding kan je dit duidelijk zien. 

Het bovenste gedeelte is de zone voor ver, in het midden vindt u de tussen zone of de computerzone en vanonder hebt u de leeszone. 

Kort gesteld is het verschil in kwaliteit zichtbaar in de verhouding tussen de optisch bruikbare zones en de distorsie zones. Net als in de mate van beeldvervorming bij beweging. 

Bij een stockglas zullen er veel smallere zones zijn (en dan voornamelijk de computerzone) waardoor u veel meer met het hoofd moet bewegen om een scherp beeld te behouden. Ook is er veel vertekening en vervorming van het beeld in de periferie door de grote distorsie zones. Dit merkt u voornamelijk in de auto, op de fiets of wanneer u de trap afdaalt.

Bij een geïndividualiseerd glas zijn de optisch bruikbare zones veel breder. Hierdoor kan u gemakkelijk aan de computer werken zonder uw hoofd en nek te belasten. Maar ook de vervormingen in de periferie zijn véél kleiner of worden zo zuiver gemaakt dat u hier ook scherp door kunt zien. Dit kan weliswaar nooit zo zuiver zijn als het optisch centrum van het glas, maar zijn zodanig verbeterd dat ze wel bruikbaar worden. 

Hierdoor hebt u niet alleen een groter comfort wanneer u op een korte afstand kijkt, maar ook wanneer u in beweging bent of de trap op en af moet. Gewenning is hierbij een fluitje van een cent. Na een paar uur tot maximum een dag of twee bent u helemaal vertrouwd met uw multifocale bril en kan u genieten van uw zicht!


Hier ziet u duidelijk het verschil tussen een stockglas (linksboven) en een geïndividualiseerd glas (rechtsonder).

Gewenningsgarantie

Bij elk multifocaal glas wat u bij ons koopt hebt u een volledige gewenningsgarantie. 

Dit betekent dat u na afhaling van uw montuur een maand lang zonder zorgen met uw bril kan oefenen en experimenteren. Zijn er nog problemen bij bijvoorbeeld het werken op een computerscherm? Of hebt u het gevoel dat uw ogen de nieuwe sterkte toch niet helemaal verdragen? Geen probleem! 

U kan gewoon terug langskomen om uw problemen met ons te bespreken. Afhankelijk van de situatie zullen wij dan bepaalde zaken nakijken of metingen opnieuw doen. Merken we een aspect op waardoor u eventueel last ondervindt, bestellen wij nieuwe, aangepaste glazen, geheel onder garantie!

 Voor meer vragen, bel +32 11 22 11 90 of spring vrijblijvend binnen in de winkel!

Multifocale glazen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x